Over de cursus: Mensen vragen ook (3 min)

In deze cursus leren we je meer over het vak ‘mensen vragen ook’ in Google. Je kunt de gegevens van dit vak ook analyseren en zelf gebruiken als inspiratie met behulp van de SEO Minion. Ontdek het allemaal in deze cursus.

Transcriptie

Welkom bij de Online Marketing Monkey SEO Academy. In deze video zal ik je meer uitleg geven over het vak ‘Mensen vragen ook’ in Google.

Het vak ‘Mensen vragen ook’ kun je vinden tussen de Google zoekresultaten wanneer je een zoekwoord ingeeft in de zoekmachine. Als je bijvoorbeeld het zoekwoord ‘copywriting’ opzoekt en je scrolt naar beneden dan kom je op het vak Mensen vragen ook of in het Engels People Also Ask.

Het vak geeft verschillende vragen die verwant zijn aan het zoekwoord en die vaak gesteld worden door gebruikers. Dit is niet enkel handig voor de gebruikers om snel een antwoord te vinden, maar kan ook handig zijn om zelf inspiratie op te doen. Met deze inspiratie kun je dan aan de slag om relevante content te maken, wat dan weer een goede indruk achterlaat bij Google. Zo kun je ook een kans maken om zelf onder deze vragen te komen te staan als antwoord. 

Mensen vragen ook analyseren met SEO Minion

Met de Chrome extensie SEO Minion kun je een overzicht krijgen van de verschillende vragen, dat kan je heel simpel doen.

Overzicht ‘mensen vragen ook’

Naast de zoekopdrachten, bovenaan de pagina, vind je een vak van SEO Minion. Hier kun je allerlei info vinden over de zoekresultaten, maar wij kijken nu vooral naar de bovenste balk. Als eerste kun je kiezen of je de gegevens van het vak ‘Mensen vragen ook’ wilt downloaden of kopiëren om deze later bijvoorbeeld in een excel-document te plakken.

In de balk hiernaast kun je het aantal levels van ‘Mensen vragen ook’ kiezen, waarvan je gegevens wenst te verzamelen. Voor deze video kies ik voor 2 levels, omdat dit minder tijd in beslag neemt. SEO Minion zal even de tijd nodig hebben om de gegevens op te halen en zal deze automatisch downloaden wanneer dit klaar is.

In dit overzicht kunnen we de vraag zien, het onderwerp, het antwoord op de vraag, de URL van de pagina en ten slotte de titel van de pagina.

PAA tree

De SEO Minion geeft je niet enkel een overzicht in een tabel, maar ook een soort mindmap. Om deze te zien klik je op de knop ‘Bekijk People Also Ask Tree’. In dit overzicht vind je opnieuw de vragen uit het vak ‘Mensen vragen ook’ in de verschillende levels. Als je hoovert over een vraag kun je informatie vinden over de pagina die het antwoord biedt. 

Je kunt de verschillende levels ook laten dichtklappen om een beter overzicht te krijgen over de vragen van de eerste levels. Deze vragen kunnen je helpen om content te maken door bijvoorbeeld een antwoord te formuleren in je blog. Om de juiste vragen te kiezen kun je een kort zoekwoordenonderzoek doen.

Wens je meer informatie of heb je hulp nodig met de SEO van jouw website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of abonneer je op ons kanaal.