SEO minion

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gratis (met registreren en inloggen)

Over de cursus: SEO Minion (3 min)

In deze cursus leren we je hoe je de gratis SEO tool SEO minion kan gebruiken. Dankzij deze SEO tool kan jij met 1 klik de SEO van je website beoordelen. Benieuwd hoe het werkt? Ontdek het in onze video!

Transcriptie

Welkom bij de Online Marketing Monkey SEO Academy. Ik ben Jules en ik ga jullie vandaag iets bijleren over een van de meest gebruikte tools als het over SEO gaat. Ik heb het namelijk over de SEO Minion.

De SEO Minion kan je installeren als een Chrome extensie of een Firefox add-on. De instructies om deze te installeren kan je terugvinden op www.seominion.com. Maar hoe werkt deze tool nu precies? Wel, je surft naar de website die je graag wilt analyseren, je opent de Minion in de Chrome-extensiebalk.

SEO analyseren

De eerste functie die we gaan gebruiken is deze om de SEO op de pagina te analyseren. Hier zul je alle belangrijke info die je nodig hebt kunnen terugvinden. 

  • Het eerste wat we zien is de URL. Het is belangrijk dat deze er goed uitziet en vlot leesbaar is.
  •  De titel van de pagina, die ook wel de title tag genoemd wordt, krijgen we hier te zien. Een goede title tag heeft ongeveer 60 tekens. Probeer hier ook zo dicht mogelijk tegenaan te zitten. Want alle plaats die je mag gebruiken om duidelijk te maken waarover de pagina gaat aan de robots van Google, die kan je beter gebruiken.
  • We krijgen hier de beschrijving van de pagina te zien, die ook wel de meta description genoemd wordt. De perfecte meta description heeft niet meer dan 150 tekens. Net zoals bij de title tag, proberen we hier zo dicht mogelijk tegenaan te zitten. 
  • De hoofdtitel en de tussentitels krijgen we hier te zien. Het is belangrijk dat je pagina maar één hoofdtitel of H1 heeft. De hoeveelheid tussentitels maakt niet zo heel veel uit. 

Links controleren met SEO Minion

Nadat je deze vier punten hebt bekeken, gaan we de links controleren. Met deze functie binnen SEO Minion zullen alle links die zich op je website bevinden, gemarkeerd worden. Je kan dit sorteren op de interne links, de externe links of gewoon alle links die zich op je pagina bevinden. Ook kan je hier zien welke links de zoekmachine mag volgen, en dus bekijken. Deze zullen aangeduid staan als “follow”. De links die aanduiden dat de zoekmachine ze niet mag volgen of bekijken, zal je terugvinden onder “nofollow”.

Gebroken links controleren

De volgende functie binnen SEO Minion is deze om gebroken links te controleren. Deze zal alle links scannen en de werking ervan controleren. Op deze manier zal je gemakkelijk een onderscheid kunnen maken welke links een foutcode geven en welke goed werken. 

Als al deze tips goed werken op jouw pagina, dan is dit al een goede basis op vlak van SEO. Heb je nog meer vragen of is er iets niet duidelijk als het gaat over de SEO van jouw pagina? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.