Over de cursus: Google zoekwoordplanner (2 min)

In deze cursus leren we je hoe je de Google zoekwoordplanner in Google Ads kan gebruiken. Deze handige tool kan een grote hulp zijn bij zowel het brainstormen als het ophalen van data tijdens een zoekwoordenonderzoek. Benieuwd wat je ermee kan doen en hoe het werkt? Ontdek het allemaal in onze video!

Transcriptie

Hallo, ik ben Lara van Online Marketing Monkey en in deze video zal ik het hebben over de Google zoekwoordplanner. De zoekwoordplanner is een handige tool die je kan helpen bij je zoekwoordenonderzoek en je vindt hem in je Google Ads account bij ‘tools en instellingen’ onder planning. 

Als je de zoekwoordplanner opent in Google Ads, zal je 2 opties zien: ‘nieuwe zoekwoorden ontdekken’ en ‘zoekvolume en prognoses bekijken’. Onderaan vind je de plannen die je al gemaakt hebt.

In de functie ‘nieuwe zoekwoorden ontdekken’ kun je nieuwe ideeën opdoen voor je zoekwoordenonderzoek. Het is simpel: je typt 1 of maximaal 10 zoekwoorden in zoals SEO en online marketing en klikt op behaal resultaat. Bovenaan zul je dan je eigen zoekwoorden zien en verwante zoekwoorden kunnen vinden met data bij.

Als eerste zien we de maandelijkse zoekopdrachten, met de trend bij. Zo kun je gemakkelijk zien of deze stijgt, daalt of hetzelfde blijft. We zien ook de wijziging van deze zoekopdrachten en of de concurrentie hoog, laag of normaal is. Daarnaast kunnen we ook zien hoeveel advertenties met dit zoekwoord vertoond worden en hoeveel het bod is om bovenaan de pagina te komen. Het kan zijn dat je een bepaald zoekwoord al eens gebruikt hebt, dit kun je zien aan de hand van de account status van het zoekwoord.

In de tweede functie, ‘zoekvolume en prognoses bekijken’, kun je je zoekwoorden ingeven. Meestal wordt dit gedaan door een bestand te importeren. Als je dan op ‘begin’ klikt, bekom je dezelfde data als bij de andere functie.

Met deze zoekwoorden kun je dan een campagne maken, het plan delen met een collega of de gegevens exporteren. Met deze laatste optie kun je je bestand met keywords voorzien van data en zo gemakkelijk beslissen welk zoekwoord je zal gebruiken.

Heb je hulp nodig bij de SEO van jouw website of laat je liever een zoekwoordenonderzoek over aan experts? Neem dan contact op met een van onze monkeys via info@onlinemarketingmonkey.be.