Over de cursus: URL inspection tool (2 min)

In deze cursus leren we je hoe je de URL inspection tool in de Google Search Console kan gebruiken. Met deze tool kan je vanalles te weten komen over een specifieke pagina op jouw website. Benieuwd wat je te weten komt en hoe het werkt? Ontdek het allemaal in onze video!

Transcriptie

Hallo, ik ben Lara van Online Marketing Monkey en in deze video zal ik het hebben over de Google URL inspection tool. De inspectietool kun je terugvinden in de Google Search Console en kan je heel wat informatie geven over specifieke pagina’s op jouw website. Ik toon je enkele mogelijkheden van wat je kunt doen met deze tool.

Een eerste mogelijkheid is dat je de status kunt zien van een pagina in de Google Index. Je krijgt dan info over de geïndexeerde pagina en waarom Google deze al dan niet kon indexeren. Hier kun je ook de canonieke pagina’s zien die Google geselecteerd heeft.

Daarnaast kun je je pagina’s ook live testen. Via deze test test je of Google de pagina kan indexeren. Als je zeker bent van je pagina of je hebt wijzigingen gedaan, dan kun je een indexering aanvragen.

Wil je je pagina zien door de ogen van de Googlebot, dan kan dat door je startpagina live te testen. Dan zie je een screenshot van hoe de Googlebot jouw pagina ziet, inclusief de titel en meta description.

Het kan zijn dat jouw pagina niet geïndexeerd wordt door problemen. De inspectietool kan je helpen om dit op te lossen en toont je de fouten die Google gevonden heeft.

Naast al deze informatie over de Google-index, kun je ook meer info krijgen over je specifieke pagina’s op je website. 

Met al deze informatie kun je nu aan de slag om je pagina’s bij te werken en te optimaliseren. Heb jij hulp nodig bij de SEO van jouw website? Neem dan contact op met een van onze monkeys via info@onlinemarketingmonkey.be.