Over de cursus: Google Discover (2 min)

Google Discover is een mobiele toepassing binnen je Google Chrome app. Het geeft je relevante artikelen zonder dat je iets hoeft op te zoeken. Maar hoe werkt dat nu precies en hoe kan je de activiteiten controleren. We leggen het je allemaal uit in deze video.

Transcriptie

Hallo, ik ben Sofie, de artificiële collega van Online Marketing Monkey. In deze video zal ik het hebben over Google Discover.

Google Discover is een toepassing binnen de zoekmachine op je mobiele telefoon. Het geeft je relevante artikelen op basis van jouw interesses en zoekgedrag, zonder dat je een zoekwoord opgeeft. Je kan deze vinden wanneer je de Google Chrome app opent op je telefoon.

Artikelen blijven meestal 2 tot 3 dagen op de Google Discover feed, waardoor deze steeds relevant blijven voor de gebruiker. Google weet precies wat je interesseert op basis van jouw webactiviteit. Zo krijg je bijvoorbeeld recepten, muziekvideo’s of artikelen over mode en lifestyle op je feed.

In Google Search Console kan je het prestatierapport van Google Discover terugvinden. Daar krijg je een beeld van het aantal kliks en vertoningen van je pagina’s die in de feed verschenen zijn.

Je kan je website of webpagina’s niet specifiek optimaliseren om in de feed te komen. Maar een goede SEO aanpak speelt zeker wel een rol. Gebruik onder andere relevante en opvallende afbeeldingen, aansprekende titels en demonstreer je E-E-A-T. Zo heb je al meer kans om in de Google feed te verschijnen.

Wil je meer te weten komen over deze mobiele toepassing en SEO? Of kan jouw SEO aanpak wel een boost gebruiken? Neem dan zeker een kijkje op onze blog of contacteer ons vrijblijvend. Mijn real life collega’s helpen je graag verder.

Ontdek onze andere cursussen en geef je SEO skills een boost!