Over de cursus: Meta description (1 min)

De meta description van een webpagina is een belangrijk element om ervoor te zorgen dat gebruikers klikken op jouw pagina binnen de zoekresultaten. Door een krachtige en boeiende meta beschrijving zullen bezoekers namelijk sneller geneigd zijn om naar jouw pagina te gaan, in plaats van die van de concurrentie. Maar wat is dat nu eigenlijk en hoe ga je ermee aan de slag? Ontdek het in deze video! 

Transcriptie

Dag iedereen, ik ben Evy van Online Marketing Monkey en vandaag leg ik jullie kort uit wat een meta description nu precies is.

Een meta description of page description is een html-attribuut die een korte samenvatting van een webpagina weergeeft. 

We tonen even een voorbeeld: de homepagina van onze eigen website. Dit is de meta beschrijving “Groei realiseren via online marketing zoals SEO of Google Ads? Dat kan met Online Marketing Monkey. Wij zorgen voor meer bezoekers op jouw website”.

De lengte van een ideale meta beschrijving is tussen de 120 en 155 tekens, spaties en leestekens inbegrepen. Anders wordt de meta beschrijving afgekapt met drie puntjes, zoals je hier ziet. 

De meta beschrijving heeft geen directe invloed op SEO, maar een goede meta description zorgt wel voor meer clicks. En meer clicks betekent een betere plaats in de zoekresultaten van Google. Schrijf dus geen meta beschrijving voor computers, maar wel voor mensen. 

Wil je nog meer uitleg over de meta description? Wil je weten hoe je het best een meta beschrijving schrijft? Lees dan zeker onze blog via de link in de omschrijving. Like deze video en abonneer je op ons kanaal, zo blijf je op de hoogte van alles wat met SEO en SEA te maken heeft.

Wil jij meer leren over SEO en SEA en op de hoogte blijven van de nieuwste trends? Neem dan zeker eens een kijkje naar onze andere cursussen.